Healthy Active Lifestyle Coaches Dirk & Katleen

Er 10 jaar jonger uit zien met 8 voedingsmiddelen

voor-en-na

Leeftijd is maar een getal, maar je jonger voelen dan je bent, zorgt ervoor dat je die jeugdigheid en avontuurlijkheid ook uitstraalt. Dieet speelt een vitale rol voor onze gezondheid, levensduur en onze huid! Dit zijn acht anti-verouderingsvoedingsmiddelen die je huid er jong en mooi doen uitzien!

voor11 – Bessen

Of je nu van aardbeien, braambessen of veenbessen houdt, ze zijn allemaal uitstekend voor je huid! Bessen bevatten antioxidanten die voorkomen dat bepaalde cellen beschadigd geraken. Ze hebben ook de eigenschap om gewrichtszwellingen en pijn te verminderen.

2 – Avocado

Avocado is een superfood dat gezonde vetten bevat. Een avocado per dag eten helpt al om je cholesterol te verminderen en de regeneratie van je huid te ondersteunen. Avocado’s voorzien je lichaam van vitamine C, kalium en antioxidanten waardoor je huid er jonger en mooier gaat uitzien!

voor23 – Citrusvruchten

Je weet wellicht dat citrusvruchten de voornaamste bron voor vitamine C zijn. Ze bevatten ook foliumzuur. Ze verminderen het cholesterolgehalte en urinezuur in het bloed. Ze regelmatig eten voorkomt problemen met de bloedsomloop en hartaandoeningen. Het beste is nog om ’s ochtends een glaasje citroensap te drinken zodat je lichaam alle nutriënten goed kan absorberen terwijl je lichaam tegelijk ook nog eens ontgift wordt.

4 – Tomaten

Tomaten zitten boordevol voedingsstoffen! Ze bevatten vitamine A, vitamine C en foliumzuur. Lycopeen is het antioxidant verantwoordelijk voor de rode kleur van tomaten. Het beschermt de huid tegen uv-straling terwijl het ook perfect is ter voorkoming van cardiovasculaire, degeneratieve en besmettelijke ziektes.

voor35 – Kurkuma

Kurkuma wordt alsmaar populairder omwille van zijn gezondheidsvoordelen. Het heeft anticarcinogene en anti-inflammatoire eigenschappen. Er wordt ook aangenomen kurkuma het verouderingsproces kan vertragen, dat het je lichaam van energie voorziet en dat je humeur in periodes van stress er een boost van krijgt!

6 – Wortelen

Je hebt wellicht al wel eens gehoord dat wortelen goed voor je ogen zijn, maar ze bieden nog zoveel meer gezondheidsvoordelen! Het betacaroteen in wortelen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het beschermt ook je huid tegen verrimpelen door uv-stralen.

voor47 – Look

Hoewel je adem na het eten van look een beetje onaangenaam rukt, biedt het wel tal van gezondheidsvoordelen. Look heeft antifungale en antibacteriële eigenschappen. Het houdt de cholesterolgehaltes in evenwicht, verbetert de bloedsomloop en kan zelfs het risico op bepaalde kankers verminderen. Deze specerij is een natuurlijk antiveroudering superfood!

8 – Pure chocolade

Eindelijk een goed excuus om zoetigheid te eten! Donkere chocolade bevat antioxidanten die je huid beschermen tegen schade door uv-stralen en bestrijden vrije radicalen schade, terwijl ze ook nog eens je huid hydrateren. Zorg ervoor dat je genoeg van het goede spul eet!

DEEL deze antiverouderingsvoedingsmiddelen met je vrienden!

Bron: www.davidwolfe.com en Bright Side