Healthy Active Lifestyle Coaches Dirk & Katleen

Groentechips Recept van 4 groenten

Afbeelding---GroentechipsVroeger kon ik genieten van een zakje paprika chips voor de televisie. Maar tegenwoordig geef ik de voorkeur aan mijn zelf gemaakte groentechipjes. In tegenstelling tot paprika chips, wat helemaal vol met smaakmakers en andere gekke toevoegingen zit. Zijn mijn groentechips niet alleen gemaakt van aardappel, maar ook van groentes als pastinaak en biet. Super lekker én gezond! Vorige week zag ik in de winkel pastinaak en wortels bij elkaar liggen en toen kwam ik op het idee om zelf groentechips te maken. Ik kocht ook nog bietjes en een zoete aardappel en besloot van deze 4 ingrediënten mijn eigen groentechips te maken.

Ingrediënten groentechips:

 • 1 zoete aardappel
 • 1 biet
 • 1 pastinaak
 • 1 winterpeen
 • Olijfolie
 • Zeezout

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Was de groentes goed en schil de biet en de winterpeen (met een dunschiller).
 3. Snijd vervolgens alle groentes in zo dun mogelijke plakjes. Doe dit met een scherp mesje, met een mandoline, een kaasschaaf of een dunschiller. Hoe dunner hoe beter!
 4. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Niet te veel, anders worden de chips niet knapperig. Vermoedelijk passen niet alle plakjes in één keer in de oven. Herhaal dit proces dus totdat alle plakjes opgebakken zijn tot chips.groentechips-oven
 5. Strooi er ook nog wat grof zeezout over.
 6. Zet de bakplaat zo’n 10 minuten in de oven. Maar houd alsnog goed in de gaten hoe snel het gaat. Zijn de plakjes wat dikker, dan kan het best iets langer duren. Elke oven is anders. Kijk daarom elke paar minuten hoe het gaat. Zijn ze lekker crispy, dan zijn de groentechips klaar!

Enjoy!

groentechips-1